Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ!

Μαλιστα.Οπως το λεει ο τιτλος:Ανακυκλωση τωρα!Οχι ολα τα αποριμματα στην χωματερη.Μονο τα μη ανακυκλωσιμα.Γιατι?Οι λογοι ειναι πολλοι.Πρωτον:Ανακυκλωνοντας βοηθαμε το περιβαλλον και εξοικονομουμε ενεργεια η οποια θα χρειαζοταν για να κατασκευαστει το κουτακι απο τη κοκα-κολα που δεν ανακυκλωσαμε(πχ).Δευτερον:Ανακυκλωνουμε γιατι η χωματερη μας ειναι κορεσμενη απο χρονια και συμφωνα με μελετες που θα δειτε στην παρακατω εικονα,ακομη κι αν η χωματερη σταματουσε σημερα να λειτουργει η μολυνση απο αυτη θα συνεχιζοταν για 50(!)χρονια ακομη!
Οπως βλεπουμε οι επιπτωσεις στην υγεια μας απο την κορεσμενη χωματερη,ακομα κι αν αυτη κλεισει,ειναι τεραστιες!Για αυτο λοιπον Ανακυκλωνουμε και δεν πεταμε τα σκουπιδια μας εδω...:
Ουτε κι εδω φυσικα:
Αλλα εδω...:
Εδω..:
Εδω...:
(Εδω και στον παρακατω καδο τα ανακυκλωσιμα τα βαζουμε στις σωστες υποδοχες) Και εδω:
Ενδεικτικα για να παρουμε μια ιδεα:Το χαρτι θελει 2-4 εβδομαδες για να αποσυνθεθει.Το χαρτι ιλουστρασιον θελει 5 χρονια.Ενας ξυλινος,βαμμενος πασσαλος θελει 13 χρονια.Ενα πλαστικο ποτηρι θελει 250 χρονια,ενω ενα μπουκαλι πλαστικο θελει περιπου 450 χρονια. Ενα αλουμινενιο κουτι θελει για να αποσυνθεθει απο 80 μεχρι και 500 χρονια,ενω ενα γυαλινο μπουκαλι θελει περισσοτερο απο 500 χρονια και το ποιο απλο:Ενα αποτσιγαρο θελει για να λυωσει απο 1 ως 5 χρονια!Ολα αυτα αλλα και πολλα αλλα επιβαρυνουν το περιβαλλον και τις μορφες αυτου(Αερας,Υδροφορος οριζοντας,Εδαφος και υπεδαφος,φυσικο περιβαλλον:Δαση,υδροβιοτοποι αλλα και καλιεργιες και βοσκοτοπια και μεσω αυτων και εμας τους ανθρωπους)αρα ανακυκλωνουμε τωρα!Ανακυκλωνουμε για να αφησουμε στα παιδια μας και εκεινα στα δικα τους και ουτω καθ'εξης,εναν ζωντανο πλανητη!Εναν ανθρωπινο πλανητη,εναν υγιη πλανητη και οχι εναν νεκρο,κατεστραμμενο πλανητη! Η Οικολογικη Παρεμβαση Πολιτων φιλοδοξει να διοργανωσει-και με την δικη σας συμμετοχη-προσεχως,εκστρατεια καθαρισμου ακτων της Αττικης και ανακυκλωση των αποριμματων που θα συγκεντρωθουν.Νεοτερα επ'αυτου προσεχως.

8 σχόλια:

... είπε...

Πάντως ρε παιδί μου, .όλα είναι παιδεία...εκπάιδευση. Το πιστεύες ότι είδα αποριμματοφόρο σκουπιδιών να μαζευει και την ανακλύκλωση;;;;!!!!
Και "καθαρές" κυρίες να πετάνε τα τρόφιμά τους στην ανακύκλωση γιατί είναι γεμάτος ο άλλος κάδος;;
Και φυσικά, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που θα πετάξουν το χαρτί τους στο δρόμο, θα πετάξουν το κουτάκι του αναψυκτικού από το αυτοκίνητό τους, θα πετάξουν το τσιγάρο στο δάσος....είναι οι ίδιοι που πιθανός καήκανε το καλοκαίρι....οι ίδιοι που ψηφίζουνε στις εκλογές και διαιωνίζουν ένα χάλι που σε κάνει να ντρέπεσαι που είσαι Έλληνας.....
Δεν είναι λοιπόν μόνο ο Στρατηγός Άνεμος που μας έκαψε ούτε οι εμπργηστες, είναι και ένα σωρό ανεγκέφαλοι ηλίθιοι που πιστεύουν ότι η ανακύκλωση δεν τους αφορά, και ότι οι κλάδοι της ανακύκλωσης τους στερούν μία ακόμη θέση πάρκιν...

Καλή εβδομάδα

kwstask είπε...

Καλωστον.Το πιστευω,το πιστευω...Εργαζομαι σε δημο της Αττικης και ξερω τι παιζει....

Φωτιά + Πάγος είπε...

Αν ενδιαφέρεσαι μπορώ να σου δείξω τρόπους για να φτιάξεις όσα banner ή video θες. κατά τα άλλα συγχαρητήρια για τα blogs σου είναι πολύ ενδιαφέροντα.

kwstask είπε...

Λιζα ενδιαφερομαι και πολυ μαλιστα!Σου εχω απαντησει στο blog σου.

Φωτιά + Πάγος είπε...

Δυστυχώς μου λέει πως: Το HTML σας δεν μπορεί να γίνει δεκτό. για να σου δώσω τον κωδικό για το Banner. Δώσε το mail σου να σου το στείλω. Όσον αφορά τα βίντεο, υπάρχουν διάφορα προγράμματα που μπορούν να σε βοηθήσουν να φτιάξεις τα δικά σου βίντεο. Αν έχεις windows, θα έχεις εγκατεστημένο μέσα και το πρόγραμμα windows moovie maker, αν το ψάξεις έχει άπειρες ικανότητες.

tzonakos είπε...

Εγω ξέρω οτι Κάδο Ανακύκλωσης δεν εχει στη γειτονιά μου σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων.
Και μαζευω πράματα για ανακύκλωση και τα κουβαλάω στο αμάξι να βρω να τα δώσω.

Ιερη Αγελαδα είπε...

eides aderfe mou pou ftasame ; na prospathoume na baloume mialo se kathe axristo anthropo legontas apla ta aytonoita.
Mhn petas apo dw kai kei ta skoupidia sou re axrhste.

kwstask είπε...

@tzonakos:Ειναι κι αυτο ενα θεμα... @Ιερη αγελαδα:Μουου...εεεε,εχεις δικιο ηθελα να πω,αλλα που να το βρεις....